Työssäoppiminen

Työssäoppiminen tarkoittaa työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opiskelija siirtyy siis oppilaitoksesta työpaikalle oppimaan käytännön työtehtävissä. Työssäoppimispaikka ja työtehtävät valikoituvat suoritettavan tutkinnon osan mukaan.

Työssäoppimisjaksojen kesto ja ajankohta voivat vaihdella riippuen opiskelijan opiskelusuunnitelmasta. Usein työssäoppimisjaksot ajoittuvat kevääseen, koska jakson päätteeksi annetaan näyttö osaamisesta ja tutkinnon osa tulee tällä tavoin suoritetuksi.

Ensimmäinen opiskeluvuosi:

  • Noin 7 viikon pituinen jakso keväällä, jolloin opiskellaan yleensä Asiakaspalveluun ja Työyhteisössä toimimiseen liittyviä asioita. Syksystä 2024 lähtien uudessa tutkinnossa keskitytään ensimmäisenä vuotena Liiketoimintaympäristössä Toimimiseen ja asiakaspalveluun.

Toinen opiskeluvuosi:

  • Noin 12 viikon pituinen jakso keväällä, jolloin opiskellaan yleensä Tuloksellisen toiminnan ja Markkinointiviestintään ja sisällöntuotantoon liittyviä asioita.

Kolmas opiskeluvuosi:

  • Noin 15 viikon pituinen jakso keväällä, jolloin opiskellaan yleensä Myyntiin ja Projektissa toimimiseen liittyviä asioita.

Työvaltainen polku

Työvaltainen polku tarkoittaa sitä, että opiskelija voi halutessaan suorittaa opintonsa osin tai kokonaan työvaltaisesti. Tällöin opiskelija hankkii koulutus- tai oppisopimustyöpaikan, joka sitoutuu opettamaan tutkintoon kuuluvien tutkinnonosien sisältöjä. Opiskelija opiskelee työpaikalla 3-4 päivää ja koululla 1-2 päivää viikossa.