Vastuullisuus

VASTUULLISUUS

VASTUULLISUUS INTO-AMIKSESSA

Vastuullinen toiminta ja ympäristöasiat ovat tänä päivänä ajankohtaisia meille kaikille. IntoAmiksen yhtenä keskeisenä arvona on vastuullisuus. Se tarkoittaa käytännön tekoja oppimisympäristömme arjessa. Sosiaalinen vastuu korostuu toimiessamme yhteistyössä asiakkaiden, työelämäyhteistyön, henkilöstön ja kumppaneiden kanssa. Opiskelijan hyvinvointi, tasavertaisuus ja syrjimättömyys ovat keskeisiä tekijöitä kokonaisuudessamme. Opiskelijoillemme tarjoamme IntoAmiksessa turvallisen oppimisympäristön, joka ottaa huomioon opiskelijoiden yksilölliset tarpeet.

YMPÄRISTÖVASTUU

Ravintolaliiketoiminta kuluttaa luonnonvaroja monella sektorilla. Energiankulutus, kemikaalit, ruokahävikki ja jätteet ovat alamme suurimmat ”paheet”.

Pop up –ravintola Bistro Intolassa pyrimme parhaamme mukaan kantamaan vastuun ympäristöstä, esimerkiksi minimoimalla ruokahävikkiä ja muovin käytöstä luopumisella aina, kun se on ruoan säilyvyyden kannalta mahdollista. Taloudellinen ja ekologinen tehokkuus tukevat toinen toistaan. Toimimalla oikein ja järkevästi säästämme rahaa ja ympäristöä. Energian kulutusta ehkäisemme käyttämällä nykyaikaisia, energiaa säästäviä koneita, laitteita ja ratkaisuja. Sähkön ja veden kulutusta hillitään järkevillä arkipäivän toimilla, kuten uunien ohjelmointeja hyödyntämällä ja laitteiden hukkakäyttöä välttämällä.

Keskitämme ostojamme mahdollisimman paljon samoille toimijoille logistisen tehokkuuden saavuttamiseksi. Ostamme suurimman osan kaikista tuotteistamme valitun tukkurimme Kespron kautta.

KESTÄVÄ GASTRONOMIA

Ruoan alkuperä kiinnostaa kuluttajia enemmän kuin koskaan. Bistro Intolassa naudan, sian ja siipikarjan liha on lähes poikkeuksetta suomalaista. Lähituottajia ja sesongin raaka-aineita suosimme aina kuin mahdollista. Kasvisruokien kysyntä on ilmastosyistä kasvava trendi – ja tärkeä valinta ympäristömme kannalta. Vegaaniruokia olemme valmistaneet ja lisänneet lounaslistoillemme koko ajan.

Ruokahävikin minimointi on ammattitaitoisille opettajillemme ja opiskelijoillemme kunnia-asia. Pyrimme osaltamme minimoimaan ruokahävikkiä muun muassa huolellisella ruokalistasuunnittelulla, valmistamalla tarkkaan lasketun määrän mukaisesti lounasruokaa, tilaamalla sopivan määrän raaka-aineita sekä buffet-ruokailussa valitsemalla ja suosimalla oikeita lautaskokoja.

Kahvikumppanimme on Paulig, jonka vastuullisuusohjelma perustuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Kertakäyttöastiat, servetit ja muut käyttömateriaalit ovat opetusravintoloissamme mahdollisimman ekologisia ja kierrätettäviä.

RUOAN TURVALLISUUS

Erilaiset ruoka-aineallergiat ja –rajoitteet ovat tänä päivänä varsin yleisiä. Bistro Intolassa pyrimme tarjoamaan mahdollisuuksien mukaisesti erilaisia vaihtoehtoja asiakkaillemme. Annoksia voidaan osin myös räätälöidä erikoisruokavalioon sopivaksi. Ruokalistoillemme on merkitty laktoosittomat, (L) ja gluteenittomat (G) tuotteet. Lisätietoja ruoka-annoksista ja niihin käytetyistä raaka-aineista saat tiimivalmentajilta ja opiskelijoilta.

KANSAINVÄLISYYS JA MONIKULTTUURISUUS

IntoAmiksessa kansainvälisyys kuuluu luontevasti kaikkien opiskelijoiden jokapäiväiseen arkeen. Meillä on sekä suomalaisia että kansainvälisiä opiskelijoita monesta eri kulttuuritaustasta. Kansainvälisyys näkyy myös läpi opetussuunnitelman mm. vieraiden kielten ja kulttuurin opetuksena, kansainvälisinä työssäoppimisjaksoina, projekteina sekä opintomatkoina. Bistro Intolassa kansainvälisyys näkyy käytännön työssä päivittäin, kun maahanmuuttajataustaiset opiskelijamme ovat ravintolassa oppimassa asiakaspalvelua ja ruoanvalmistusta.